Reclama

In ce consta anestezia epidurala?

+4 voturi
23 vizualizari Intrebare adresata de silva (210 puncte) Iul 3, 2014 in categoria Sanatate

1 Raspuns

0 voturi
Anestezia epidurala este o anestezie care blocheaza durerea in anumite zone ale corpului. Scopul acesteia este de a ameliora durerea sau de a o bloca, mai degraba decat a anestezia o zona - situatie care duce la lipsa totala a senzatiilor. Epidurala blocheaza impulsurile nervoase provenite din segmentele inferioare ale coloanei vertebrale. Medicamentele implicate in anestezia epidurala se incadreaza intr-o clasa de medicamente numite anestezice locale, cum ar fi bupivacaina, cloroprocaina sau lidocaina. Acestea sunt adesea administrate in combinatii cu opioide sau narcotice, in scpoul reducerii dozei necesare de anestezic local. In acest mod durerea este ameliorata, iar consecinele sunt minime. Aceste medicamente pot fi utilizate in combinatie cu epinefrina, fentanil, morfina sau clonidina pentru a prelungi efectul anesteziei epidurale sau pentru a stabiliza tensiunea sanguina a mamei.

Dezavantajele anesteziei epidurale:

- Anestezia epidurala poate determina scaderea brusca a tensiunii arteriale. Din acest motiv tensiunea arteriala va fi monitorizata pentru a se confirma faptul ca la mama si copil ajunge un flux adecvat de sange. Daca exista o scadere brusca a tensiunii arteriale, poate fi necesara administrarea intravenoasa de fluide, medicamente si oxigen.

- Poate sa apara durere severa de cap cauzata de scugerea de lichid cefalorahidian. Acest efect secundar este intalnit la mai putin de 1% dintre femei.

- Dupa ce epidurala este plasata, pacienta trebuie sa alterneze partile pe care va sta intinsa si sa se monitorizeze continuu frecventa cardiaca fetala. Pozitia intr-o parte poate determina incetinirea sau chiar oprirea travaliului.

- Pot fi experimentate urmatoarele efecte adverse: frisoane, tinitus, dureri de spate, durere atunci cand este introdus acul, greata sau dificultati la urinare.

- In cazul anesteziei epidurale pot fi necesare si alte interventii suplimentare in timpul nasterii utilizarea de oxitocina (pitocin), a forcepsului, a vacuum extractorului sau poate fi necesara cezariana.

- Cateva ore dupa nastere, jumatatea inferioara a corpului dvs. poate fi amortita si puteti avea nevoie de ajutor ca sa mergeti.
Raspuns dat de Otty (340 puncte) Iul 10, 2014
...